Dakdekker Gouda nodig?

Het is belangrijk dat u goede dakbedekking op uw woning of bedrijfspand hebt. Het vormt de bescherming voor uw onroerend goed. Is de afwatering bijvoorbeeld niet in orde, dan kunnen er lekkages optreden die ontzettend veel schade kunnen veroorzaken. Hageman Loodgieter & Installatiebedrijf Gouda verzorgt drie soorten dakbedekking: bitumen, EPDM en metaal.

EPDM: hét materiaal voor dak- en gevelsystemen

Wat is EPDM?
EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen-Monomeer) is een synthetisch rubber dat wordt gemaakt van de producten ethyleen, propyleen en een monomeer. EPDM heeft diverse voordelen ten opzichte van natuurrubber. Zo is het uitstekend bestand tegen weersinvloeden, zoals temperatuurwisselingen en UV-straling en ozon. Ook heeft het materiaal een grote en blijvende elasticiteit. Dit maakt EPDM zeer geschikt voor dakbedekking en gevelbekleding – in elk klimaat.

EPDM: duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm
In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al decennialang succesvol daken gemaakt met EPDM-dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen (DIN en ASTM) die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM-dakbedekking, overtreffen. De levensduur van deze daken ligt dan ook ruim boven de 30 jaar.

EPDM-dakbedekking

EPDM dak ethyleen propyleen Dieen-Monomeer
bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking. Bitumen heeft een aantal eigenschappen die het materiaal zeer geschikt maken voor dakbedekking:

  • duurzame waterdichtheid
  • uitstekende hechting
  • eenvoudige verwerking

Dakisolatie

Dakisolatie verhoogt het wooncomfort en verlaagt de stookkosten. Hoe u uw dak het beste kunt isoleren, is afhankelijk van het type dak dat u heeft.

Warm dak

Een warm dak is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De dakbedekking bevindt zich boven de isolatie. Dit is de meest voorkomende vorm van isoleren van een plat dak.

Koud dak

Een koud dak is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de onderzijde van de dragende constructie is aangebracht. De dakbedekking bevindt zich direct bovenop de dragende constructie. Deze constructie wordt afgeraden in verband met condensatieproblemen.

Omgekeerd dak

Een omgekeerd dak is een dakconstructie waarbij de isolatie op de waterkerende laag is aangebracht. Deze constructies dienen altijd geballast te worden. Deze constructie komt men tegen bij o.a. dakterrassen en parkeerdaken.

Ballastlaag

Een ballastlaag is een laag grind of tegels. Deze dient als gewicht om het dakbedekkingspakket op zijn plaats te houden. Tegels worden ook wel als looppad gebruikt ter bescherming van de dakbedekking.

Levensduur

De levensduur van dakbedekking is afhankelijk van:

  • het dakbedekkingsysteem
  • de correcte uitvoering
  • de ondergrond/constructie
  • het afschot
  • het onderhoud

Vragen?

Wij horen graag van u.

Contact

Stuur ons een mail, u krijgt binnen 24 uur antwoord.

Start typing and press Enter to search