epdm dak

Dakbedekking

Het is belangrijk dat u een goede dakbedekking op uw woning of bedrijfspand hebt. Als bijvoorbeeld de afwatering niet goed is kunnen er lekkages optreden, waardoor u veel schade kunt oplopen. Er zijn drie soorten dakbedekking. Bitumineuze, EPDM en metaal.

EPDM – het topmateriaal voor dak- en gevelsystemen

Wat is EPDM?
EPDM, Ethyleen Propyleen DienMonomeer, is een synthetische rubber die, zo als de afkorting al aangeeft, wordt gemaakt uit de producten ethyleen, propyleen en een monomeer.

De eigenschappen van natuurrubber [zoals de hoge elasticiteit, de goede flexibiliteit bij lage temperaturen, de treksterkte en de slechte hoge temperatuur bestendigheid] zijn niet of nauwelijks te beïnvloeden.
Gezien het feit dat EPDM uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, zoals UV en Ozon en grote temperatuursschommelingen, en het materiaal een grote blijvende flexibiliteit heeft, is EPDM in elk klimaat een ideaal product als dakbedekking en gevelbekleding.

EPDM – duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm
In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al meer dan 30 jaar, met succes, daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM – die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft. Men mag daarom stellen dat de levensduur van deze daken ruim boven de 30 jaar ligt.

bitumineuze dak

Bitumineuze dakbedekking

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking. De uniek eigenschappen van bitumen zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking zijn al jaren bekend.

ISOLATIE

Isolatie verhoogt het comfort en verlaagt de stookkosten. Hieronder kunt u alles lezen over de isolatie van een plat dak. Allereerst worden de verschillende daktypen omschreven.

Warm dak

Dit is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De dakbedekking bevindt zich boven de isolatie. Dit is de meest voorkomende vorm van isoleren van een plat dak.

Koud dak

Dit is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de onderzijde van de dragende constructie is aangebracht. De dakbedekking bevindt zich direct bovenop de dragende constructie. Deze constructie wordt afgeraden in verband met condensatie problemen.

Omgekeerd dak

Dit is een dakconstructie waarbij de isolatie op de waterkerende laag is aangebracht. Deze constructies dienen altijd geballast te worden. Deze constructie komt men tegen bij o.a. dakterrassen en parkeerdaken.

Ballastlaag

Een ballastlaag is een laag grind of tegels. Deze dient als gewicht om het dakbedekkingspakket op zijn plaats te houden. Tegels worden ook wel als looppad gebruikt ter bescherming van de dakbedekking.

Levensduur

De levensduur van een dakbedekking is afhankelijk van:

  • het dakbedekkingsysteem
  • de correcte uitvoering
  • de ondergrond/ ondergrond constructie
  • het afschot
  • het onderhoud

Vragen?

Vraag meer informatie aan

Contact

Stuur ons een mail, u krijgt binnen 24 uur antwoord.

Start typing and press Enter to search