CV-installateur Gouda

De meest voorkomende renovatie aan de verwarming is het vervangen van de CV-ketel. Een CV-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. De moderne generatie CV-ketels zorgen voor een behoorlijke rendementsverbetering.

Investeren hierin voorziet – naast comfortverbetering – in een besparing op uw energiekosten. Slimme eigenaren van CV-installaties gaan tijdig over tot vervanging vóórdat de kosten ten gevolge van storingen sterk oplopen.

Het gehele jaar kunt u bij ons terecht voor de vervanging van uw CV-ketel. Het voorjaar en de zomer zijn uitstekende periodes om tot vervanging over te gaan. Zo zit u niet in de kou en is er gelegenheid om uw installatie alle aandacht te geven. Het is zinvol gelijktijdig uw volledige installatie te optimaliseren en, waar gewenst, bijvoorbeeld de radiatoren te vervangen door fraaie exemplaren.

cv ketel nefit excellent verticaa
cv ketel remeha quinta hrcombi

CV-ketel vervangen

Wilt u uw CV-ketel vervangen? Let dan goed op de capaciteit van uw nieuwe CV-ketel. Het is van groot belang dat de nieuwe CV-ketel het juiste vemogen heeft om uw woning of bedrijfsruimte op temperatuur te brengen én te houden.

Bij een te kleine CV-ketel lukt dit niet of onvoldoende juist als u dat nodig heeft. Bij een te grote CV-ketel verbruikt u onnodig veel energie.

Heeft u extra isolatie aangebracht of bent u dit juist van plan? Het is verstandig om toekomstplannen, zoals een aanbouw of verandering in de gezinssamenstelling, mee te nemen in de berekening.

Hageman heeft de meest gerenommeerde en best verkochte CV-ketels in het assortiment.

De CV-ketel in woningen en bedrijven is doorgaans de grootste energieverbruiker. Een nieuwe HR-ketel betekent dan ook concreet besparen op uw energienota!
cvketel nefit hrcombi
cvketel vailliant hrsolide combi

VR-ketel of HR-ketel?

Het is niet eenvoudig te bepalen welke CV-ketel in uw situatie het meest geschikt is. Er bestaan twee soorten CV-ketels:

  • HR-ketels (hoog-rendement)
  • VR-ketels (verbeterd-rendement).

VR-ketels zijn niet condenserend en worden vandaag de dag alleen nog maar geplaatst als er geen condensafvoer te realiseren is of wanneer de rookgasafvoer een belemmerende factor zou zijn. Vanwege de relatief geringe meerprijs en het hoge rendement wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend nog gekozen voor de HR-ketel.

Kenmerken van een HR-ketel

HR-ketels zijn condenserende CV-ketels. Uit de rookgassen (verbrandingsgassen) wordt door middel van een speciaal geconstrueerde warmte-wisselaar de warmte uit waterdamp benut voor de verwarming van de woning. Dit verklaart mede dat HR-ketels rendementen kunnen behalen van meer dan 100 procent.

Moderne HR-ketels zijn uitgevoerd als gesloten toestel. Ze halen de verbrandingslucht van buiten waardoor de CV-ketel minder snel vervuilt en dus minder storingsgevoelig is.

HR-ketels zijn ook zeer geschikt voor de warmwatervoorziening. Vandaar dat de meeste ketels gecombineerd worden met een ingebouwde tapwater-voorziening of een indirect (via de CV-ketel) gestookte boiler.

Naast adviseur van CV-ketels zijn wij tevens deskundig met betrekking tot het bijpassende rookgasafvoersysteem en de temperatuurregeling. Wij zorgen voor een veilig werkende installatie!

CV-onderhoud

Weet u dat u zelf volledig verantwoordelijk bent voor de technische staat van uw installatie voor gas, water en elektra? Helaas laat een groot aantal van de CV-bezitters geen onderhoud uitvoeren. Het zullen je buren maar zijn.

Een goed onderhouden CV-ketel verbruikt minder brandstof, is veiliger en doet zijn werk minder milieubelastend. Een CV-installatie is een eerste levensbehoefte, wacht niet tot er een storing optreedt. Laat uw toestel regelmatig (eens per jaar) onderhouden en ga tijdig tot vervanging over. Wij verzorgen CV-onderhoud in Gouda en omstreken en zijn volledig gecertificeerd installateur.

Breng leidingisolatie aan op plaatsen waar u geen warmte nodig heeft zoals onder de vloer, in kasten en op zolder. Gebruik Climaflex type XT, handig aan te brengen en supersnel terugverdiend.

Vragen?

Wilt u meer weten over verwarming en comfortabel wonen of werken? Vraag meer informatie aan.

Contact

Stuur ons een mail, u krijgt binnen 24 uur antwoord.

Start typing and press Enter to search